Vijesti

Siniša Stevanović: Za Želju je bitniji Bogičević nego Van Dijk, krahirali smo zbog loših odnosa

Iskusan si, koliko ti se u karijeri dešavalo takvih situacija?

“Ne možeš da kažeš da neko nije htio, da se nije zalagao, da ga nije zanimao, ali jednostavno tako su se stvari poklopile. Nismo uopće bili sretni, nisu bili dobri odnosi, nema šta da se lažemo. Neko je bio dobar, neko nije bio dobar, ali što se mene tiče ja sam izvlačio sve iz sebe i nisam vidio da neko neće. Ja sam igrač koji nije tu da bude najbolji, da donosi prevagu, imaju drugi igrači tu, ja znam šta je moje. Od dolaska Odovića imali smo dobru igru, ali onda su se poremetili odnosi.

Jedan od rijetkih stranaca koji se zadržao više od dvije godine na Grbavici i jedan od nekolicine, uz Stanića, Bogičevića, Kjosevskog iz ove generacije koji zna šta znači Željo i kakva je filozofija kluba. “Slušao sam trenera Osima na predstavljanju prije početka prirema. To jeste zaista problem i bio bi problem svakoj ekipi. Evo ja sada sa tobom sjedim i znaš li koliko nama dugo treba da se upoznamo, steknemo povjerenje jedni u druge, naviknemo jedni na druge… Proces je to, a to je ono što ekipu čini ekipom i skup igrača boljim kolektivom.” Stevanović je atipičan iz razloga što će prije ostati negdje gdje mu je lijepo, nego otići za malo više novaca tamo gdje mu ne bi bilo lijepo. I ponovio je u razgovoru za ovaj portal da će nastaviti živjeti u Sarajevu i kada završi karijeru.

“Svi smo mi profesionalci i želimo da u svom poslu napredujemo, obezbijedimo egzistenciju, ai nije samo novac bitan u životu. Treba da ti se poklope razne neke stvari da bi bio zadovoljan. Ja sam se u Sarajevu oženio, očekujem da postanem otac, na Dobrinji mi je prelijepo, Sarajevo zaista doživljavam kao svoj grad. U Beogradu sam se rodio i Beograd je posebna priča, o tome nema spora, ali je život postao prebrz tamo, onda se dešavaju stalno neke stvari, klanovi, onaj upucao nekoga, drugi se raznio bombom, dosta je kriminala. To mi se nimalo ne sviđa…” Da pređemo na ovo posljednje što se dešavalo u FK Željezničar. Izgubili ste zadnjih pet utakmica, što se nije desilo od pamtivjeka… “Da ti kažem, pričam u svoje ime, ja sam u svakoj utakmici davao maksimum maksimuma, ali pričamo o ovome periodu nakon meča sa Širokim u Kupu, znaš kad te nešto neće. Neće, pa neće. Dođe ti Sloboda na Grbavicu i trener Nalić postavi takvu taktiku da ti ne možeš ništa. To je taktički, pročita nas i tu ne možeš ništa. Kad ovaj dobije loptu na beka, špic pomjeri na štopera… Ali ove druge utakmice, Zvijezda, GOŠK, sve si ti tražio, sve si htio, ali neće. I tu nema opravdanja. Koga zanima kada izgubiš od Zvijezde, a ti si Željo.”

Fudbal je danas biznis, a upravo ta činjenica zgadila mu je sport kojim se počeo baviti iz ljubavi. Desni bek Željezničara to navodi kao glavni razlog zašto nije napravio karijeru kakvu je mogao, barem sudeći prema tendencijama koje su vladale kada je prije deset godina igrao za Partizan. “Da li mi je žao nekih stvari koje su se tada desile? Naravno da mi je žao. U to vrijeme ko god je bio standardan išao je kasnije dalje, ostvarivao bi bolje transfere, meni se desilo suprotno. Kada sam postavio obraz da ga poljube dobio sam šamarčinu, ali to su druge neke nefudbalske stvari o kojima ne želim da pričam…”, kaže u razgovoru za SportSport.ba jedan od rijetkih igrača sa nešto dužim stažom u kontinuitetu među sarajevskim Plavima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close